Predstavljena izložba Udruženja „Moj prijatelj“

17.04.2019.

Udruženje lica sa poteškoćama u razvoju „Moj prijatelj“ u Višegradu organizovalo je danas, povodom Vaskrsa, donatorsku izložbu suvenira sa ciljem da se pomogne i uključi u društvo ova kategorija djece.

„Pokušali smo da napravimo sitnice koje bi bile interesantne drugoj djeci, ali i da aktiviramo djecu iz Udruženja“, navela je član Udruženja Dragana Antić i dodala da su u akciji učestvovali prijatelji Udruženja, djeca i njihovi roditelji.

Ona je istakla da na proizvodima nema cijena, ali da postoji donatorska kutija u koju može da se ostavi prilog po želji.

„Prilog nije toliko važan koliko je važna podrška, a sav prikupljeni novac će biti podijeljen porodicama iz Udruženja“, navela je Antićeva i dodala da Udruženje podršku dobija od opštine Višegrad, lokalnih preduzeća, građana i škola.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da ova lokalna zajednica posebnu pažnju posvećuje Udruženju „Moj prijatelj“, te da će to nastaviti i u budućnosti.

„Prošle godine smo im ustupili na korištenje nove prostorije i opremili ih za sve njihove aktivnosti. Udruženje je uključeno i u budžet opštine Višegrad. Nastavićemo sa ovakvim akcijama, jer su ovo kategorije koje zaslužuju našu posebnu pažnju i ne smijemo posustati na tom putu“, naglasio je Đurević.

Udruženje „Moj prijatelj“ trenutno broji 21 člana.

SRNA