Predstavljen projekat unapređenja putne regulative

11.12.2020.

Glavni saobraćajni inspektor Republike Srpske Danislav Drašković predstavio je danas u Višegradu projekat unapređenja putne regulative s ciljem povećanja bezbjednosti saobraćaja u ovom gradu.

Drašković je podsjetio da je u posljednjih nekoliko godina, povećanjem broja turista u Višegradu, saobraćaj u užem gradskom jezgru postao problem i mještanima i turistima koji dolaze u ovaj grad.

„Predstavili smo verziju u formi radnog materijala da bi se čulo mišljenje ljudi koji ovdje žive i kako bi bio urađen konačan dokument koji će rasteretiti saobraćaj u Višegradu, a koji će biti dostavljen lokalnoj upravi na razmatranje. Prije svega, tu se podrazumijeva gradnja mosta u naselju Dušče i regulisanje prioriteta pješačkih tokova u odnosu na motorni saobraćaj“, rekao je Drašković.

On je dodao i da je, prema ovom projektu, na Trgu palih boraca u Višegradu planirana izgradnja javne garaže na dva nivoa.

„Na taj način bi se regulisao saobraćaj u užoj gradskoj zoni, odnosno u ulicama Kralja Petra Prvog i Druge podrinjske brigade, a neophodno je iznaći i parking prostore na drugim lokacijama kako bi se zadovoljile potrebe i građana i ukupnog saobraćaja“, naveo je Drašković.

Potpredsjednik Savjeta za bezbjednost saobraćaja opštine Višegrad Vladimir Gladanac rekao je da je ova lokalna zajednica kroz ovaj projekat dobila konkretne načine i mjere kako da se riješe problemi saobraćaja u ovom gradu.

SRNA