Predsjednik Fudbalskog saveza BiH i Srpske Vico Zeljković posjetio opštinu Višegrad

09.09.2023.

Predsjednik Fudbalskog saveza Bih i Republike Srpske Vico Zeljković, boravio je u posjeti opštini Višegrad gdje se susreo sa predstavnicima lokalne vlasti i FK „Drina HE“.

Na sastanku je bilo riječi o organizaciji obilježavanja značajnog jubileja za FK „Drina HE“ koji sledeće godine slavi 100 godina postojanja, kao i o održavanju 60. MOSI koje će u Višegradu biti održane 2025. godine.

Ovom prilikom Zeljković je pohvalio rad višegradskog fudbalskog kluba ističući da je uprava već preduzela konkretne korake u organizaciji obilježavanja jubileja, a i rezultatski su dobro startovali na početku nove takmičarske sezone.

„Ono što će biti fokus našeg djelovanja u narednom periodu jesu radovi na poboljšanju infrastruktrue. Opština Višegrad će odlučiti da li će postojeći sportski stadion biti izmješten ili ne, a zatim ćemo održati još jedan sastanak da vidimo u kom pravcu će se dalje djelovati“ rekao je Zeljković dodajući da će Fudbalski savez svakako u skladu sa svojim mogućnostima pružiti punu pordšku svim projektima koji se ovde budu realizovali u naerdnom periodu.

Predsjednik FK „Drina HE“ Dejan Krsmanović istakao je pripreme za obilježavanje 100 godina ovog kluba već počele.

„Uskoro ćemo formirati organizacioni odbor na čjem čelu će biti načelnik opštine kako bi se ovaj veliki jubilej obilježio na dostojanstven način. U planu nam je da u naš grad dovedemo neka od poznatih imena iz svijeta fdbala kao i da organizujemo utakmicu sa nekim velikih klubova kao što su „Crvena Zvezda“ ili „Partizan“ dodao je Krsmanović.

Kao jedan od ciljeva za naredni period Krsmanović je istakao da dobrim rezultatima FK „Drina HE“ od sledeće sezone ponovo zaigra u Prvoj ligi Republike Srpske.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je na sastanku rzagovarano i organizaciji MOSI 2025. godine kada će Višegrad biti domaćin za preko 2000 sportista iz regiona.

„Razgovarali smo o rekonstrukciji svih postojećih sportskih terena u našoj opštini. Dobili smo obećanje da ćemo imati punu podršku u tome ne samo od Fudbalskog saveza nego i od svih drugih relevantnih institucija kako bi se Višegrad pokazao u najboljem svjetlu“ istakao je Đurević.

Prilikom posjete Vico Zeljković je kao poklon uručio fudbalske lopte za fudbalere kluba „Drina HE“.