Povećan broj djece zbog poboljšanog kvaliteta usluga

11.10.2023.

Obdanište „Neven“ u Višegradu pohađa 120 mališana, što je za 50 više u odnosu na 2018. godinu, rekla je Srni direktor ove ustanove Danka Mitrović, ističući da je zainteresovanost velika zahvaljujući poboljšanju kvaliteta usluga.

Mitrovićeva je navela da je oformljena i peta grupa, te da su zbog velike liste čekanja bili prinuđeni da ustupe radne sobe kako bi obuhvatili veći broj djece.

Ona je rekla da je opština Višegrad obezbijedila subvencije za boravak djece u vrtiću, a opština tokom cijele godine pruža podršku ovoj ustanovi, što je doprinijelo poboljšanju uslova u kojima djeca borave.

Mitrovićeva je naglasila da su tokom trajanja Nedjelje djeteta brojni prijatelji pomogli ovu ustanovu, među kojima su, osim opštine, i preduzeće „Hidroelektrane na Drini“, „Mikrofin“, „Slovački LOT tim“ koji je svoju nagradu sa manifestacije „Drinski kotlić“ poklonio i namijenio za kupovinu didaktičke opreme.

Mitrovićeva se zahvalila i ostalim sponzorima ove ustanove „Hifa petrol“, Dom zdravlja Višegrad, SZTR „Tamara“, Dom za lica sa invaliditetom, „Tropik“, Crkvena opština Višegrad, Hotel Višegrad, Rehabilitacioni centar „Vilina vlas“, Crveni krst, „Galteks“ i bioskop „Doli Bel“.

Na listi čekanja je 30 djece, a iz Obdaništva „Neven“ za sljedeću godinu najavljuju rekonstrukciju i proširenje objekta.