Potpisano 108 ugovora o stipendiranju

13.02.2020.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević danas je sa 108 studenata iz ove lokalne zajednice potpisao ugovore o stipendiranju, a za ove namjene je iz opštinskog budžeta izdvojeno 130.000 KM.

„Svi koji su ispunili kriterijume narednih 10 mjeseci primaće stipendiju u iznosu od po 120.00 KM. Za one koji nisu imali sreće u prvom krugu, preduzeće `Hidroelektrane na Drini` raspisaće konkurs za dodatnih 100 stipendija. Vjerujem da će svi studenti iz naše opštine ostvariti pravo na stipendije za dalje školovanje“, istakao je Đurević.

Đurević je naveo da je ovo jedan od vidova podrške mladima, s ciljem njihovog ostanka u Višegradu.

„Nastojaćemo da pored pronatalitetne politike, koju sprovodi opština Višegrad, djelujemo i na drugim poljima kako bi mladima ovdje stvorili bolje uslove za život i ostanak“, poručio je Đurević.

Student Fakulteta bezbjednosti u Beogradu Danka Moljević zahvalila je opštini za stipendiju.

„Zadovoljstvo je biti dio ove zajednice koja prepoznaje, pomaže i podstiče mlade da istraju u svojim ciljevima. Hvala za ukazano povjerenje, a ja obećavam da ćemo se truditi da ga opravdamo i na bilo koji način vratimo našoj opštini ono što su nam omogućili“, istakla je Moljevićeva.

Student Filozofskog fakulteta na Palama Nikolina Lozo rekla je da stipendija za nju znači mnogo, a dobija je drugu godinu.

„Stipendija je veoma značajna za studente koji se trude. Ovo znači da načelnik i opština misle na nas i znaju koje su potrebe studenata“, istakla je Lozo.

Student Pedagoškog fakulteta u Užicu Jelena Borovčanin rekla je da je stipendija veliki podstrek za dalje napredovanje.

„Hvala za ukazanu priliku da primam stipendiju, koju sam dobila u kategoriji uspješnih studenata“, navela je Borovčaninova.

SRNA