Potpisani ugovori za izgradnju i obnovu stambenih objekata

04.02.2021.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je danas ugovore za obnovu i izgradnju 20 stambenih jedinica za povratnike na području ove lokalne zajednice.

Đurević je rekao da opština Višegrad ovaj projekat realizuje u saradnji sa Ministarstvom za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara i Republičkim sekretarijatom za raseljena lica i migracije.

„Riječ je o veoma važnom projektu. Dug je put bio do današnjeg potpisivanja ugovora, ostale procedure su privedene kraju, a vjerujem da će sa prvim danima proljeća početi izgradnja ovih objekata“, naveo je Đurević.

Menadžer projekta u ime opštine Višegrad Edin Karaman čestitao je korisnicima potpisivanje ugovora, te zahvalio opštinskim vlastima za angažovanje da projekat bude realizovan.

„Nadam se da će u narednom periodu biti još ovakvih projekata kako bi se raseljena lica vraćala na teritoriju opštine Višegrad, a da bi se vratili, neophodno im je obezbijediti rekonstrukciju i izgradnju stambenih objekata“, rekao je Karaman.

Potpisnik ugovora Hasan Šetkić iz Holujaka zahvalio je svima koji učestvuju u realizovanju ovog projekta, na šta čekaju od 2013. godine.

„Do sada sam živio u adaptiranom kontejneru, a ova kuća će mnogo značiti meni i mojoj porodici. Konačno se radi na tome da ljudi ne gube nadu, da žive u zajednici i slozi. Moramo živjeti zajedno jer dijelimo ovaj prostor, sudbinu i Drinu, tako da još jednom zahvaljujem načelniku i opštini Višegrad koji daju podršku nama povratnicima da zadovoljno živimo ovdje“, istakao je Šetkić.

Projekat Regionalnog stambenog zbrinjavanja u BiH obuhvata obnovu ili izgradnju 429 stambenih jedinica, od kojih 20 u opštini Višegrad.

SRNA