Potpisani ugovori o otkupu pet stanova

22.05.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević potpisao je danas ugovore o otkupu stanova sa pet porodica poginulih porodica i ratnih vojnih invalida iz odbrambeno-otadžbinskog rata.

„Uspjeli smo da pronađemo modalitet i skupštinskom odlukom riješimo ovaj višedecenijski problem, kako na zadovoljstvo ljudi koji su potpisali ugovore, tako i nas u lokalnoj zajednici“, istakao je Đurević.

On je naveo da još ima pojedinačnih slučajeva sa neriješenim stambenim pitanjem, te da će se u narednom periodu i oni dobiti krov nad glavom.

Đurević je podsjetio da će u naselju Kalate u Višegradu u ovoj godini biti završena zgrada sa više od 40 stanova za socijalne kategorije stanovništa.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da će ove kategorije biti uknjižene u katastru kao nosioci prava svojine.

„Nastavlja se rješavanje problema ovih porodica. Prethodno je više od 100 porodica dobilo stanove u naseljima Bikavac i Garča“, rekao je Đukanović.

Svetlana Hrenek, čija je majka 20 godina čekala na potpisivanje ugovora o otkupu stanova, izrazila je zadovoljstvo jer je Đurević ispunio obećanje.

„Ovo puno znači i stimulisaće me da ostanem u ovom gradu i ovdje ulažem, a nadam se i moja djeca i unuci“, istakla je Hrenekova.

SRNA