Potpisan ugovor za obnovu škole u Višegradu

15.02.2018.

U Ambasadi Japana u Sarajevu danas su potpisani ugovori o dodjeli granta u iznosu od 133.145 KM /68.076 evra/ za projekat obnove Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu i 96.534 KM /49.357 evra/ za projekat obnove Osnovne škole Kladanj u Kladnju.

Ugovor je u u ime Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Višegrad potpisao direktor ove obrazovne institucije Momir Radojčić, koji je okupljenim zahvalio za ovu velikodušnu donaciju Vlade Japana.

Projektom obnove Osnovne škole „Vuk Karadžić“ u Višegradu vrijedan 133.145 KM predviđena je obnova stolarije, renoviranje fasade školskog objekta i zamjena sistema grijanja u sportskim salama škole.

Istovremeno je potpisan ugovor sa predstavnicima Osnovne škole Kladanj koji su dobili grant sredstva u iznosu od 96.534 KM za zamjenu bojlera za grijanje i oštećene stolarije, prozora i vrata u školskim objektima.

Ceremoniji potpisivanja prisustvovao je i ambasador Japana u Bih Kazuja Ogava.

Japanska pomoć BiH dosegla je oko milijardu KM u posljednjih 20 godina, pokrivajući vitalne sektore, kao što su primarna zdravstvena zaštita, obrazovanje, deminiranje, zaštita životne sredine, infrastrukture.

SRNA