Potpisan protokol o turističkoj saradnji

20.09.2023.

Direktori turističkih organizacija Višegrad Marko Božić i Valjevo Ana Marković potpisali su danas u opštini Višegrad protokol o saradnji s ciljem povezivanja i promocije ovih opština.

Božić je rekao novinarima da je ovom potpisivanju prethodilo dugogodišnje prijateljstvo i saradnja na promociji turizma Višegrada i Valjeva na različitim sajmovima.

„Ono što karakteriše oba grada jeste bogato kulturno-istorijsko nasljeđe, prirodne ljepote, a mi želimo na ovaj način razmijeniti iskustva, organizovati različite manifestacije, promovisati gradove i možemo aplicirati na zajedničke projekte koje plaćaju nevladine međunarodne organizacije iz različitih fondova“, istakao je Božić.

On je napomenuo da mogu dogovoriti i zajednički nastup na sajmovima, te zajedno čuvati baštinu uz organizovanje kulturnih i turističkih manifestacija.

Markovićeva je zahvalila na pozivu i potpisivanju protokola o saradnji, koji će unaprijediti međusobne odnose u pogledu turizma, ugostiteljstva, sporta, kulture.

„Ovim protokolom ćemo efikasnije razmeniti naš rad, naša znanja u oblasti turističke ponude i projekata. Višegrad i Valjevo povezuju ne samo poslovni odnosi, nego i rodbinski i prijateljski odnosi“, istakla je Markovićeva.

Ona je najavila manifestaciju „Festival duvan čvaraka“ koja će biti održana 7. i 8. oktobra u Valjevu, a koja okuplja više od 50.000 posjetilaca.

SRNA