Poštovanjem mjera moguće spriječiti širenje virusa korona

27.03.2020.

Poštovanjem svih preporučenih mjera višegradskog Štaba za vanredne situacije i svih nadležnih službi, kao i timskim radom izbjegnuta je pojava infekcije virusa korona u ovoj opštini, rekao je Srni član Štaba za vanredne situacije Goran Lončarević.

„Strogo poštovanje samoizolacije u trajanju od 14 dana, te pravilnom upotrebom dezinfekcionih sredstava i fizičkom distancom, možemo spriječiti širenje virusa korona koji prijeti da postane globalna pošast“, naglasio je Lončarević.

Prema njegovim riječima, prevencija je najbitniji korak u protiv ove bolesti, a prije svega, disciplina građana.

„Zadovoljan sam što je Višegrad pokazao visoku svijest i odgovornost i svi djelujemo kao jedna ekipa, na čelu sa komandirom opštinskom Štaba za vanredne situacije Mladenom Đurevićem, ali i čelnom osobom višegradskog Doma zdravlja Snežanom Đurović“, istakao je Lončarević.

On je pozvao stanovništvo Višegrada da pomognu zdravstvenim radnicima poštovanjem mjera nadležnih službi, izrazivši nadu da će svi iz ove situacije izaći kao pobjednici.

„Ovo je naročito važno iz razloga jer je višegradska opština granična i tranzitno područje, pa je opasnost od širenja virusa korona veća, kao i odgovornost svih građana“, rekao je Lončarević.

SRNA