Postavljen video-nadzor za prekršaje u saobraćaju

29.05.2019.

U Višegradu je u užem dijelu grada postavljen video-nadzor s ciljem unapređenja rada i efikasnosti policije, potvrđeno je u Policijskoj upravi /PU/ Foča.

Portparol PU Foča Svjetlana Govedarica rekla je da video-nadzor ima mogućnost poznavanja registarskih tablica i da je povezan sa elektronskom bazom Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Ona je napomenula da se na ovaj način automatski evidentiraju prekršaji, uvidom i provjerom kroz odgovarajuće evidencije resornog ministarstva.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da će ove kamere imati preventivno dejstvo i da očekuje da će se smanjiti broj prekršaja, a samim tim i povećati bezbjednost lokalnog stanovništva i turista, kojih je iz godine u godinu sve više u ovoj opštini.

On je podsjetio da je opština u posljednje dvije godine uložila znatna sredstva na postavljanje nadzornih kamera, koje su uključene u jedinstveni sistem video-nadzora MUP-a Republike Srpske.

Projekat je finansirala opština Višegrad u skladu sa najvišim evropskim standardima bezbjednosti i standardima MUP-a Republike Srpske.

SRNA