Posjeta predstavnika Saveza opština i gradova

01.06.2017.

Predstavnici opština i gradova Republike Srpske posjetili su danas opštinsku upravu Višegrad i sa načelnikom Mladenom Đurevićem razgovarali o radu lokalne uprave.

Đurević je zahvalio predstavnicima opština i gradova Republike Srpske za posjetu i naglasio da su iskustva koja su razmijenjena na današnjem sastanku dobrodošla.

Načelnik odjeljenja za finansije opštine Višegrad Njegoš Tanasković rekao je da je u okviru ove posjete održana i radionica o primjeni samoprocjene finansija lokalne zajednice po metodologiji Svjetske banke.

Viši stručni saradnik za budžet i finansije Saveza opština i gradova Republike Srpske Goran Rakić rekao je da je namjera da se radionice održe širom Srpske i na taj način promovišu opštine u kojima se održavaju ti skupovi.

On je dodao da je Savez održao radionicu u okviru projekta „Jačanje kapaciteta jedinice lokalne samouprave u jugoistočnoj Evropi“.

Načelnik za finansije u banjalučkoj gradskoj upravi Božana Šljivar rekla je da je ovo prilika za razmjenu iskustava iz oblasti finansija.

„Sa opštinskom upravom Višegrad razmijenili smo iskustva o tome kako funkcionišu finansije, šta donosi novi zakon o lokalnoj samopuravi i o tome koji nas izazovi očekuju u smislu primjene tog zakona, a upoznati smo i o novim projektima koji se pripremaju u Višegradu“, navela je ona.

SRNA