Posjeta načelnika obradovala privatne preduzetnike

01.06.2017.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević danas je posjetio privatne preduzetnike i domaćinstvo koje se bavi proizvodnjom mlječnih proizvoda radi upoznavanja o njihovim problemima i načinu rada.

„Ovo je nastavak naših aktivnosti, naša dužnost i obaveza da vidimo kako se ti ljudi bore, kakve probleme imaju i kako im opštinska administracija može pomoći“, rekao je Đurević.

On ističe da je posjeta sve obradovala, jer niko iz opštinske administracije u prethodnih 15 godina i više nije organizovao ovakve aktivnosti.

„Nastavićemo ove aktivnosti i smatram da je dobro da se novo opštinsko rukovodstvo ponaša na drugačiji način, kako je i potrebno, da bi imali dobre odnose sa svim poreskim obveznicima“, dodao je Đurević.

Vlasnik trgovinskih radnji „Palma“ Ranko Đogić istakao je da je posjeta načelnika opštine veoma važna da bi saznao sa kakvim se problemima susreću privatni preduzetnici.

„Ovo je prva zvanična posjeta za 16 godina postojanja i veoma smo zahvalni“, rekao je Đogić i dodao da zapošljavaju oko 20 radnika i da se bave trgovinom i pekarskim proizvodima.

Vlasnik trgovinsko-zanatske radnje „Dušče-Baucentar“ Vladimir Janjić rekao je da je ovo prva posjeta načelnika opštine, koji svojim doprinosom i interesovanjem daje podstrek za dalje funkcionisanje.

„Bavimo se trgovinom građevinskim materijalom, izvođenjem radova i proizvodnjom građevinske stolarije, a planiramo i proširenje djelatnosti“, istakao je Janjić.

Vlasnik firme „Klis kompani“ Vitomir Klisura naglasio je da je njemu i njegovim radnicima drago što je imao priliku da ugosti načelnika opštine.

„Saradnja sa opštinom je veoma dobra. Iznenađen sam posjetom i drago mi je da imamo podršku načelnika“, dodao je Klisura.

On je rekao da svoje drvne proizvode plasira u Hrvatsku, Sloveniju, Srbiju, Makedoniju i Albaniju.

Momir Ninković, koji se bavi proizvodnjom mlječnih proizvoda, rekao je da ima 37 grla krupne stoke i da mu podsticaji Opštine Višegrad mnogo znače.

„Od podsticaja planiram da u štali uvedem struju, što će mi koristiti u radu“, dodao je Ninković, koji je zahvalio načelniku opštine na posjeti.

Jelenka Ninković kaže da se deceniju bavi proizvodnjom mlječnih proizvoda, koje plasira u Srbiju, širom BiH i u inostranstvo.

Ninkovićeva je dobijala brojne nagrade za kvalitet kajmaka, a član je Udruženja proizvođača „Romanijski skorup – kajmak“.

SRNA