Pomozimo opremanje Dnevnog centra u Kosovskoj Mitrovici

03.01.2022.

Od danas do 31. januara pozivom na humanitarni broj 1412 moguće je darovati jednu KM za zvršetak i opremanje Dnevnog centra „Podrži me – 9.januar“ u Kosovskoj Mitrovici, rekao je Srni predsjednik Odbora za pomoć Srbima na Kosovu i Metohiji Milorad Arlov.

Arlov kaže da je Dnevni centar površine 714 metra kvadratna namijenjen za veliki broj djece i mladih sa poteškoćama u razvoju.

On napominje da se zahvaljujući podršci instituacija i građana Republike Srpske privodi kraju gradnja objekta Dnevnog centra „Podrži me – 9. januar“ u Kosovskoj Mitrovici za djecu i mlade sa poteškoćama u razvoju.

– Planiramo da u januaru građevinski završimo ovaj veliki projekat ukupne vrijednosti 300.000 evra i nastavimo sa opremanjem – istakao je Arlov.

On navodi da je, između ostalog potrebno, opremanje senzorne sobe, namjenske prostorije, sale sa 150 mjesta i kuhinje, kao i ugradnja lifta i uređenje dvorišta.

– Hoćemo da ovaj centar bude na ponos Republike Srpske – naglasio je Arlov.

Arlov se zahvalio svima za pomoć, a posebno osnovnim i srednjim školama iz Srpske i njihovih 100.000 učenika koji su učestvovali 2020. i 2021. godine u humanitarnoj akciji.

– Hvala i Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske za podršku! Hvala svim donatorima njih 145 širom Srpske, a vjerujemo da će ih biti još – istakao je Arlov i još jednom pozvao sve humane ljudi da tokom januara pozovu broj 1412 i pomognu djeci i mladima sa poteškoćama u razvoju na Kosovu i Metohiji.

SRNA