Pomoć za članove Udruženja „Četiri i više“

26.07.2019.

Opština Višegrad obezbijediće plac, dozvolu i infrastrukturu, a Udruženje sa četvoro i više djece Republike Srpske sredstva za izgradnju kuće nekoj od porodica iz Udruženja „Četiri i više“, dogovoreno je na današnjem sastanku sa predstavnicima ovih udruženja održanom u višegradskoj opštini.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da opština na različite načine nastoji da pomogne Udruženje „Četiri i više“, te da iz budžeta izdvaja sredstva za ove kategorije.

„Udrženje je u prethodnom periodu dobilo nove kancelarije za rad kako bi im omogućili da se okupljaju i osmišljavaju nove projekte koje ćemo realizovati, te zajedničkim djelovanjem ostvare veća prava koja im pripadaju“, istakao je Đurević.

On je naveo da opština izdvaja značajna sredstva za natalitet, stipendije, mlade bračne parove, odrađivanje pripravničkog staža, škole, vrtiće, te da nastoji da zaposli članove višečlanih porodice u kojima niko ne radi, sve sa ciljem podrške natalitetu u ovoj opštini.

Predsjednik Udruženja sa četvoro i više djece Republike Srpske Jovan Radovanović rekao je da je načelnik obećao podršku Udruženju „Četiri i više“ i da je zajednički dogovor da se napravi kuća za jednu od porodica.

Predsjednik Udruženja „Četiri i više“ Zdravko Kujundžić rekao je da je budžet ovog udruženja 9.000 KM, te su veoma zadovoljni dogovorima sa načelnikom.

„Dogovorili smo i zajedničko druženje djece i roditelja u narednom periodu“, naveo je Kujundžić.

SRNA