Pomoć poplavljenim domaćinstvima

05.06.2023.

Komisije kriznog štaba u Višegradu prikupljaju informacije o šteti od elementarne nepogode, a pomoć poplavljenim domaćinstvima pružio je Republički Crveni krst, koji je isporučio hranu, higijenske potrepštine, čizme i vodu za piće.

Pomoć će danas biti uručena stanovnicima čija je imovina stradala u nevremenu koje je u subotu, 3. juna, pogodilo opštinu Višegrad, kada je proglašeno stanje elementarne nepogode.

Gordana Ostojić iz Crvenog krsta Republike Srpske rekla je novinarima da su u Višegrad došli povodom nedavne elementarne nepogode koja je zadesila ovu lokalnu zajednicu, sa namjerom da odgovore na prve potrebe stanovništva i lokalne zajednice.

„Donijeli smo gumene čizme, vodu za piće, pakete hrane i ostalo što je potrebno. Naša komunikacija sa opštinom i organizacijom Crvenog krsta Višegrad je dobra, jer oni nam prosljeđuju informacije o trenutnom stanju na terenu radi obezbjeđivanja dodatne pomoći za ugroženu zajednicu“, istakla je Ostojićeva.

Predsjednik Komisije za procjenu štete u opštini Višegrad Dragomir Jovanović rekao je da su komisije na terenu i da su obilaskom utvrdili da je 11 lokalnih puteva oštećeno, a da su tri neprohodna, prema Omaru, Savićima i putni pravac Glavički potok.

„Imamo privatne kuće koje su poplavljene i gdje je voda napravila veliku štetu“, istakao je Jovanović.

On je napomenuo da je Civilna zaštita u pripravnosti 24 sata i radi u skladu sa planom o vanrednim situacijama.

„Imamo odličnu saradnju sa institucijama i preduzećima. Ostvarili smo kontakt sa Republičkom upravom Civilne zaštite i oni su obećali da će pružiti pomoć opštini Višegrad“, zaključio je Jovanović.

SRNA