Poljoprivrednicima na usluzi plugovi za oranje

17.04.2018.

Poljoprivredna zadruga Višegrad obezbijedila je, u saradnji sa opštinom Višegrad, svim zainteresovanim poljoprivrednim proizvođačima plugove za oranje i od danas počinje vršenje usluga oranja, kombajniranja i baliranja.

Direktor Poljoprivredne zadruge Bojan Čabak rekao je da je cilj da se obezbijede pristupačne usluge i olakša rad u njivi svim poljoprivednicima na području opštine.

„Ovo je prvi put da se vrše ovakve usluge i mi ćemo nastaviti da uz pomoć opštine tražimo način da pomognemo svima koji se bave poljoprivredom, a sve s ciljem povećanja broja poljoprivrednih proizvođača i razvoja poljoprivrede“, istakao je Čabak.

On je naveo da je opština Višegrad u saradnji sa Poljoprivrednom zadrugom obezbijedila 600 kilograma sjemenskog ramskog bijelog luka u vrijednosti 4.800 KM, koji je dobilo šest domaćinstava radi razvoja i širenja sadnje ove poljoprivredne kulture.

„Kooperanti Poljoprivredne zadruge Višegrad vrijedno rade oko bijelog luka i veoma su zadovoljni. Početkom avgusta se ubira plod i očekuju se dobri prinosi“, kaže Čabak.

Poljoprivredna zadruga Višegrad ima 19 članova koji aktivno učestvuju u radu zadruge.

SRNA