Pojačano prisustvo policije u blizini škola

02.09.2020.

Pripadnici Policijske stanice u Višegradu su, u okviru akcije „Zaštitimo djecu u saobraćaju“, pojačali prisustvo policijskih patrola u blizini škola i na raskrsnicama svih pristupnih puteva koje vode prema obrazovnim ustanovama.

Komandir Policijske stanice Višegrad Goran Suslovski rekao je novinarima da se ova tradicionalna akcija realizuje u tri faze.

„Prva aktivnost realizovana je od 25. do 31. avgusta i tada smo sagledali sve pristupne puteve prema školama, stanje putne signalizacije, te vrijeme dolaska i odlaska učenika u škole“, naveo je Suslovski.

Prema njegovim riječima, druga faza je u toku i odnosi se na preventivno-represivne mjere, odnosno pojačano prisustvo patrola u blizini škola.

On je dodao da će polovinom septembra biti sprovedena treća faza, koja se odnosni na preventivno-edukativne aktivnosti kojima su ciljna grupa najmlađi osnovci.

„Predavanja će biti održana u prostorijama osnovne škole radi da bi učenici bili upoznati o osnovnim pravilima u saobraćaju i stekli potrebna znanja za bezbjedan dolazak i odlazak u školu“, istakao je Suslovski.

SRNA