Pojačana kontrola saobraćaja u zonama škola

27.08.2019.

Pripadnici Policijske stanice Višegrad tokom mjeseca septembra pojačano će kontrolisati saobraćaj u zonama škola, zaključeno je na sastanku o bezbjednosti saobraćaja koji je danas održan u opštini Višegrad.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je veoma bitno da učesnici u saobraćaju obrate pažnju na djecu školskog uzrasta.

„Naša obaveza je da omogućimo djeci bezbjedan prilaz školi i povratak kući. Zbog toga činimo sve i ulažemo napore da početak školske godine protekne u najboljem mogućem redu“, istakao je Đurević, koji je predsjednik opštinskog Savjeta za bezbjednost.

Potpredsjednik Savjeta Vladimir Gladanac istakao je da će akteri učiniti sve da početak školske godine bude na najvišem nivou.

On je rekao da je sastanak bio veoma konstruktivan, s obzirom na sve više posjeta ovom gradu i značaj bezbjednosti.

„Ovo je izuzetno važan period za djecu, kojima treba posvetiti posebnu pažnju jer je početak školske godine u školama, početak rada obdaništa i zbog toga nosioci bezbjednosti imaju značajnu ulogu“, naveo je Gladanac.

Direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ Momir Radojčić rekao je da su preduzete sve potrebne mjere i radnje kako bi bezbjednost učenika bila na zadovoljavajućem nivou.

„Jedan od zaključaka je da se pošalje urgencija preduzeću `Romanijaputevi` da budu završeni radovi koji su započeti na postavljanju novih ivičnjaka“, naveo je Radojčić.

Sekretar Auto-moto društva Višegrad Radovan Lipovac rekao je da ovo društvo svake godine u saradnji sa Policijskom stanicom Višegrad sprovodi niz preventivnih akcija početkom školske godine.

SRNA