Pojačan nivo zaštite u obdaništu

18.05.2023.

U obdaništu „Neven“ u Višegradu biće povećan nadzor policijskih službenika i obezbijeđeno njihovo stalno prisustvo za vrijeme dolaska i odlaska roditelja i djece s ciljem višeg stepena bezbjednosti, zaključeno je na sastanku opštinskog Foruma za bezbjednost opštine.

Direktor „Nevena“ Danka Mitrović istakla je da je cilj ove ustanove, u kojoj boravi 120 djece i 50 predškolaca, njihov što bezbjedniji boravak, te navela da su se, u svjetlu nemilih događaja u Srbiji, obratili Forumu za bezbjednost da unaprijede bezbjednost.

Ona je podsjetila da već imaju mjere predostrožnosti koje podrazumijevaju kompletan video-nadzor objekta.

„Željeli smo da obezbijedimo predstavnika Policijske stanice Višegrad koji bi u periodima kada je ulazna kapija otključana nadgledali bezbjedan dolazak i odlazak roditelja“, izjavila je Mitrovićeva novinarima nakon sastanka.

Mitrovićeva je zahvalila načelniku opštine Mladenu Đureviću i komandiru Policijske stanice Višegrad Goranu Suslovskom za dogovor i napomenula da će policijski službenici i psihološki uticati na roditelje i djecu, ali i preduzeti mjere u slučaju potrebe.

Direktor Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ Dragana Zečević rekla je da su u ovoj ustanovi preduzete sve mjere s ciljem sprečavanja napada ili nasilja u školi.

„Imamo dežurnog učenika koji upisuje ulaske i izlaske iz škole i to prosljeđuje stručnim službama. Osim toga, svaki profesor na času upisuje promjene u ponašanju djece, na školskom odboru sve smo upoznali o mjerama i preventivama šta uraditi u slučaju da dođe do nemilog događaja. Na prijedlog MUP-a svaki dan u toku nastave jedan policajac obilazi hol i sve učionice u školi“, navela je Zečevićeva.

Zečevićeva je napomenula da u školi nije zabilježeno vršnjačko nasilje.

SRNA