Podrška ženama oboljelim od karcinoma dojke

24.10.2019.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izjavio je danas da će višegradsko Udruženje žena oboljelih od raka dojke „Aska“ uvijek imati podršku ove lokalne uprave jer je veoma važno da postoje udruženja koja edukuju i pomažu ženama da saznaju više o ovoj bolesti.
„Danas smo dogovorili neke aktivnosti za naredni period. Dogovorili smo posjetu privatnih firmi i edukaciju zaposlenih, što do sada nije bila praksa, a razgovarali smo o pomoći kancelariji ovog udruženja“, rekao je Đurević nakon sastanka sa predsjednicom Udruženja „Aska“ Svetlanom Novaković povodom obilježavanja Svjetskog dana borbe protiv raka dojke.

Novakovićeva je zahvalila opštini Višegrad za podršku u radu i prijemu.

„Od opštine imamo pomoć iz budžeta, što nam je dovoljno za naše aktivnosti. Zahvaljujem i Domu zdravlja koji sarađuje sa nama, jer zahvaljujući doktorici Sonji Mitrašinović održavamo edukativna predavanja“, rekla je Novakovićeva.

Ona je navela da su članice Udruženja, povodom Svjetskog dana borbe protiv karcinoma dojke, posjetile više ustanova gdje su održale predavanja zaposlenim ženama o samopregledu dojke.

Udruženje žena oboljelih od raka dojke „Aska“ iz Višegrada podijeliće danas u užem dijelu grada edukativni materijal kako bi probudilo svijest o raku dojke i važnosti njegove prevencije.

SRNA