Podrška učenicima generacije

30.08.2019.

U Višegradu je danas u preduzeću „Hidroelektrane /HE/ na Drini“ organizovan prijem za Ivana Baranca i Luku Markovića, učenike generacije Osnovne škole /OŠ/ „Vuk Karadžić“ i Srednje škole „Ivo Andrić“.

Direktor „HE na Drini“ Nedeljko Perišić rekao je da ovo preduzeće u posljednje dvije godine, zahvaljujući dobrim poslovnim rezultatima, stipendijama pomaže studente iz Višegrada i okolnih opština.

„Želimo im svaku sreću, dobar uspjeh, da se vrate u naš grad kao stručnjaci i da profesionalnu karijeru planiraju u Višegradu“, istakao je Perišić.

Luka Marković zahvalio je direktoru „HE na Drini“ za prijem i nagrade koje će biti podstrek nastavku školovanja.

„Upisao sam Ekonomski fakultet na Palama, nadam se uspjehu, planiram da se vratim u Višegrad“, istakao je Marković.

Ivan Baranac, koji je upisao Gimnaziju u Višegradu, izrazio je nadu da će nakon završetka škole i fakulteta doprinijeti napretku svoje opštine.

Momir Radojčić, direktor OŠ „Vuk Karadžić“, poželio je učenicima sve najbolje u nastavku školovanja, te istakao da „HE na Drini“ vode odgovornu poslovnu politiku, pomažući mladima i sportu, kao i školama.

Sandra Pecikoza, pedagog u Srednjoj školi „Ivo Andrić“, zahvalila je ovom preduzeću za podršku i u prethodnim godinama, od takmičenja do putovanja.

SRNA