Podrška ministarstva za nabavku opreme Doma zdravlja

16.10.2019.

Ministar lokalne uprave i samouprave Republike Srpske Lejla Rešić rekla je da je resorno ministarstvo odobrilo 16.500 KM za sufinansiranje projekta Doma zdravlja Višegrad za nabavku opreme za ultrazvučnu dijagnostiku.
Nakon sastanka sa načelnikom ove opštine Mladenom Đurevićem, Rešićeva je izjavila novinarima da je raduje da se Višegrad u poslednje dvije ili tri godine može prepoznati u pozitivnom smislu, što je zadovoljstvo svih koji imaju priliku da vide tu promjenu.

„Opština Višegrad je naslijedila višak zaposlenih i to je načelniku Đureviću bio veliki teret. Opredjeljenje Vlade nije bio da ostavlja ljude bez posla nego da planiramo zapošljavanje i da ne prelazimo broj koji je bio tada jer bi ugrozili funkcionisanje“, rekla je Rešićeva.

Prema njenim riječima, opština Višegrad je počela da se bavi ovim problemom i sada se broj radnika smanjuje prirodnim, planskim aktivnostima što je veoma važno.

Ona je istakla da je načelnik opštine Višegrad ulagao u projekte samozapošljavanja i za podsticanje mladih, te izrazila uvjerenje da će tako biti i dalje.

Đurević je naveo da je na sastanku sa Rešićevom dogovoren niz aktivnosti, te istakao da očekuje da će imati punu podršku ovog ministarstva i da će raditi na novim zajedničkim projektima.

„Razgovarali smo o broju zaposlenih u opštini i o Zakonu o lokalnoj upravi i samoupravi. Pokazali smo da imamo volju i želju da riješimo problem viška zaposlenih i dobili smo pohvalu za sve što je do sada urađeno“, rekao je Đurević.

On je istakao da su s ciljem riješavanja pitanja viška zaposlenih uvedene konkretne mjere, kao što su stimulativne otpremnine, te da je lani sedam radnika uzelo otpremnine, a četvoro otišlo u penziju, što je najbolji način za usklađivanje broj zaposlenih u lokalnim upravama sa zakonskim propisima.

SRNA