Podijeljeno 80 paketa rasadnog materijala

21.05.2020.

U opštini Višegrad danas je podijeljeno 80 paketa rasadnog materijala, pojedinačne vrijednosti 252 KM, koje je obezbijedilo Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske za socijalno ugrožene porodice, primaoce socijalne pomoći, višečlane i porodice sa malim primanjima.

Načelnik Odjeljenja za lokalni razvoj, privredu i društvene djelatnosti opštine Višegrad Ana Bogdanović rekla je da će ova lokalna zajednica obezbijediti dodatnih 30 paketa istog sadržaja, koji će biti podijeljeni sutra.

„Ovo je drugi dio paketa pomoći za proljećnu sjetvu, jer je u aprilu poljoprivrednicima podijeljeno 110 paketa sjemenskog materijala, 80 paketa od resornog ministarstva i 30 od opštine Višegrad“, napomenula je Bogdanovićeva.

Samostalni konsultant za provođenje poljoprivrednih projekata Srđan Kostić rekao je da se u jednom paketu nalazi 20 rasada kupusa, 30 paradajza i 50 rasada paprike.

„Nadamo se da će korisnici uspjeti na vrijeme da zasade ove rasade i da bi na što lakši način prebrodili ovu situaciju“, naveo je Kostić.

SRNA