Podijeljeni paketići za djecu ratnih vojnih invalida

13.01.2017.

Boračka organizacija Višegrad danas je, povodom Pravoslavne nove godine, organizovala podjelu 24 novogodišnja paketića za djecu ratnih vojnih invalida.

„Nadamo se da će ovo djeci ostati u sjećanju, jer su njihovi očevi dali dio tijela za Republiku Srpsku, koja je obilježila 25 godina postojanja“, rekao je predsjednik Predsjedništva Boračke organizacije Višegrad Milisav.

On je podsjetio da je, u okviru podjele paketića, za svu djecu priređena i predstava, koju si izveli učenici Osnovne škole „Vuk Karadžić“ iz Višegrada.

Vasić je za podršku Boračkoj organizaciji zahvalio načelniku opštine Mladenu Đureviću. „Zahvaljujući opštini mi ćemo da sprovedemo planirane aktivnosti, a u ovoj godini planirano je obilježavanje 25 godina višegradske brigade“, kaže Vasić.

On napominje da je u prošloj godini podijeljeno više od 110.000 KM pomoći porodicama poginulih boraca, ratnih vojnih invalida, te borcima koji su nezaposleni.

Načelnik opštine Mladen Đurević poručio je da će opština nastaviti da pomaže Boračku organizaciju.

„Do sada je budžetom za Boračku organizaciju bilo izdvajano 190.000 KM, a za 2017. godinu smo povećali sredstva zbog obilježavanja značajnih aktivnosti“, kaže Đurević.

On ističe da je predstava za djecu bila odlična, te da su svi uživali u programu povodom dodjele novogodišnjih paketića.

SRNA