Podijeljene maske i rukavice najstarijim sugrađanima

08.05.2020.

Opštinska organizacija Crvenog krsta Višegrad danas je, podjelom maski i rukavica građanima starijim od 65 godina, obilježila početak Nedjelje Crvenog krsta.

Sekretar Crvenog krsta Višegrad Slavica Marković rekla je da je opštinska organizacija organozovala četvrtu akciju podjele zaštitne opreme najstarijim sugraćanima zbog pandemije virusa korona.

„Uz podršku opštine i izvanrednu organizaciju volontera uspjeli smo da u ovom teškom vremenu dopremo i do najudaljenijih mjesta i u skladu sa principima humanosti pružimo pomoć onima kojima je ona potrebna i istrajaćemo u tome, a slijedeći misiju ove organizacije“, naglasila je Markovićeva.

Pripravnica višegradskog Doma zdravlja i volonterka opštinske organizacije Crvenog krsta Nataša Motika rekla je zadovoljna je postignutim i istakla da su posebnu pažnju posvetili najstarijima koji su u ovom teškom vremenu i najugroženiji.

Nedjelja Crvenog krsta ove godine odvija se pod sloganom „Naši volonteri i osoblje ostaju na poslu za vas. Molimo vas, ostanite kod kuće zbog njih“.

SRNA