Počinje proljećna akcija čišćenja i uređenja grada

31.03.2018.

Akcija uređenja Višegrada počinje u ponedjeljak, 2. aprila, s ciljem da tokom aprila bude prikupljeno što više otpada koji ugrožava životu sredinu, rekao je načelnik opštine Mladen Đurević.

Akcija će obuhvatiti čišćenje i uređenje gradskih ulica, zelenih površina, šetališta i putne pravce Višegrad-Vardište, Nezuci-Ustiprača, Han brdo-Gornja Lijeska i put od novog mosta do Sasa.

Đurević je naveo da će akcija biti sprovedena u saradnji sa građanima, školama, ustanovama, te u koordinaciji sa preduzećima koja će vršiti odvoz otpada.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za inspekcijske poslove Milica Stančić rekla je da uređenje četiri putna pravca počinje 2. aprila, u naseljima Crnča i Okolišta 7. aprila, u Garči i Glavici 14. aprila, a u Bikavcu, Gornjem i Donjem Šeganju i naselju Dušče 21. aprila, dok će uži centar grada obuhvatiti 28. aprila.

Prema njenim riječima, akcija „April – mjesec čistoće“ biće realizovana u saradnji sa Komunalnim preduzećem „Komunalac“, Vatrogasnom jedinicom i Šumskim gazdinstvom „Panos“.

Iz opštinske uprave pozvali su građane da se priključe ovoj akciji.

SRNA