Počeo Memorijalni turnir „Rade Stanimirović“

24.09.2021.

U sportskoj dvorani Višegrad otvoren je Memorijalni košarkaški turnir „Rade Stanimirović“ u znak sjećanja na košarkaša višegradske „Varde HE“ koji je stradao u proteklom ratu.

Na dvodnevnom turniru učestvuju klubovi iz Srbije „Priboj“ iz istoimenog mjesta i „Zlatar“ iz Nove Varoši, a iz Republike Srpske, osim domaćina „Varde HE“ i ekipa „Gacko“ iz tog hercegovačkog grada.

Turnir je otvorio načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je rekao da će opština uvijek podržavati sportske klubove.

„Opština Višegrad i u teškim vremenuma uspijeva da pomogne i ne smijemo da zaboravimo ono što nije bilo tako davno, a prije svega da se sjetimo Rada Stanimirovića i njegovih zasluga koje su doprinijele da turnir traje 16 godina“, naglasio je Đurević.

Član Predsjedništva Košarkaškog kluba „Varda HE“ Bojan Gigović rekao je da su okupljene ekipe iz regiona i da očekuje dobru košarku.

„Višegrad je grad koji se uželio dobre košarkaške igre. Ponosan sam što smo uspjeli da ovo organizujemo i zahvaljujem svima koji su pomogli organizaciju turnira“, naglasio je Gigović.

Trener Danko Dumić iz kluba „Zlatar“ iz Nove Varoši rekao je da će Višegrad u budućnosti da iznjedri mnogo dobrih igrača jer su poznata škole košarke.

„Uvijek smo dobro primljeni i osjećamo se kao kod kuće“, napomenuo je Dumić.

Memorijalni košarkaški turnir „Rade Stanimirović“ biće završen sutra proglašenjem pobjednika i dodjelom priznanja.

Ovaj memorijalni turnir održava se već 16 godina.

Pokrovitelji turnira su opština Višegrad i preduzeće „Hidroelektrane na Drini“.
Sponzori turnira su opština Višegrad, preduzeće „He na Drini“, „Zlatar šped“, pivnica „Kamengrad“ i kafe „Napoloen“.

SRNA