Počelo proljećno uređenje

09.04.2024.

U Višegradu je akcijom čišćenja na četiri putna pravca i sadnjom cvijeća počelo proljećno uređenje te lokalne zajednice, s ciljem da pred turističku sezonu budu uređene sve javne površine u centru i u mjesnim zajednicama, a u planu je sadnja 6.000 sadnica.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za inspekcijske poslove i komunalnu policiju Milica Stančić rekla je da je akcijom planirano čišćenje i uređenje javnih površina, ulica, šetališta, magistralnih i regionalnih puteva i uklanjanje divljih deponija.

„Današnje aktivnosti se izvode oko saobraćajnica na putnim pravcima od novog mosta do Sasa, zatim Višegrad – Vardište, Nezuci – Ustiprača, Han Brdo – Gornja Lijeska. Svo prikupljeno smeće odvozi se na gradsku deponiju“, istakla je Stančićeva.

Marina Simić, koja se bavi proizvodnjom i prodajom cvijeća, rekla je da će ove godine biti zasađeno 6.000 sadnica, a da su prioritet glavna ulica, trgovi, prostor oko spomenika kulture, te oko javnih i sportskih ustanova.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zahvalio je svima za učešće i pozvao sugrađane da se za vrijeme akcije „April – mjesec čistoće“ uključe i urede prostor ispred svojih stambenih jedinica i poslovnih objekata, te tako daju svoj doprinos.

U akciju uređenja grada uključene su mjesne zajednice, Vatrogasna jedinica, Komunalno preduzeće i višegradski srednjoškolci, a organizator je opština Višegrad.

SRNA