Počele Male olimpijske igre u odbojci

19.04.2024.

U Višegradu se održava takmičenje u odbojci za dječake i djevojčice Sarajevsko-romanijske regije u okviru Malih olimpijskih igara, na kojem učestvuje 12 ekipa, osam ženskih i četiri muške.

Momir Radojčić, direktor Osnovne škole „Vuk Karadžić“ koja je domaćin takmičenja, rekao je da su ugostili oko 150 takmičara.

„Izvršili smo sve pripreme i obezbijedili sve potrebne uslove kako bi se ovo takmičenje uspješno održalo“, rekao je Radojčić i gostima poželio dobrodošlicu u Višegrad.

Koordinator Malih olimpijskih igara Sarajevsko-romanijske regije ispred Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske Slavica Govedarica rekla je da se takmičenje u ženskoj konkurenciji odigrava u gradskoj dvorani, a muškoj u sali OŠ „Vuk Karadžić“.

Male olimpijske igre u Višegradu svečano je proglasio otvorenim savjetnik načelnika opštine Marko Nikitović koji je svim učesnicima poželio prijatan boravak.

„Zadovoljstvo nam je što u gradu sporta, kakav je Višegrad, imamo priliku da budemo domaćini za oko 150 mladih odbojkaša i odbojkašica, te im u ime opštine Višegrad želim fer igru i da ostvare dobre rezultate“, rekao je Nikitović.

Pobjednici današnjeg takmičenja predstavljaće Sarajevsko-romanijsku regiju 10. maja na finalnom takmičenju koje će biti održano u Banjaluci.

SRNA