Počela vakcinacija starijih lica

09.04.2021.

U Domu zdravlja Višegrad danas je 70 stanovnika starijih od 65 godina primilo vakcinu „astra zeneka“ protiv virusa korona.

Proces imunizacije građana koji su se prijavili po prioritetnim grupama organizovan je po pozivu iz timova porodične medicine.

Direktor Doma zdravlja Višegrad Snežana Đurović rekla je da se samo vakcinacijom može spriječiti dalje širenje infekcije.

Ona je navela da je starija populacija disciplinovana i da poštuje struku.

„Oni su jedva dočekali da prime vakcinu“, rekla je Đurovićeva i apelovala na građane da se vakcinišu.

Ljekar Doma zdravlja Goran Lončarević rekao je da je ovo važan dan za Višegrad, jer su započeli sa imunizacijom stanovništva protiv virusa korona.

„Konačno mogu da kažem da imamo jedno efikasno oružje protiv virusa, jednu nadu da ćemo pobijediti ovu pošast za kratko vrijeme“, istakao je Lončarević.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izrazio je zadovoljstvo odzivom stanovništva, ali i angažmanom zdravstvenih radnika u Domu zdravlja.

„Zahvalni smo na doniranim vakcinama, očekujemo isporuku novih količina kako bi nastavili sa vakcinacijom osoba starijih od 65 godina i naredne sedmice“, rekao je Đurević i još jednom apelovao da se sugrađani pridržavaju svih epidemioloških mjera.

U višegradskom Domu zdravlja prvi je danas vakcinu primio osamdesetosmogodišnji Savo Lazarević, koji je nakon vakcinacije izjavio da se osjeća odlično.

Vakcinu je primila i Biljana Tanasković, učiteljica u penziji, koja je rekla da je jedva čekala da dođu vakcine i da svako treba da se vakciniše, a da medicinsko osoblje treba nagraditi.

Za vakcinaciju protiv virusa korona interesovanje je pokazalo oko 600 građana Višegrada starijih od 65 godina.

SRNA