Počela rekonstrukcija sportske dvorane

23.12.2020.

U  Višegradu je u toku prva faza rekonstrukcije Gradske dvorane, čiji je završetak planiran za januar naredne godine, a izvođač radova je preduzeće „Konstruktor d.o.o.“ iz Foče.

„Prva faza radova na rekonstrukciji Gradske dvorane podrazumijeva sanaciju kompletne fasade, odnosno postavku termoizolacije, zatim zamjenu svih prozora i vrata aluminijumskim profilima, a planirana je i rekonstrukcija krova na dvorani“, rekao je vršilac dužnosti direktora Javne sportske ustanove „Drina“ Miljan Babić.

On je istakao da je u drugom dijelu radova na rekonstrukciji Gradske dvorane planirana obnova kotlovnice.

„To podrazumijeva prelazak sa loženja uglja na grijanje peletom. Takođe, u drugom dijelu planirana je i izmjena svih grejnih tijela, kao i sanacija kupatila i mokrih čvorova“, naveo je Babić.

On je dodao da su opština Višegrad i preduzeće „Hidroelektrane na Drini“, kao suvlasnici Gradske dvorane u Višegradu, obezbijedili svu  dokumentaciju neophodnu za sprovođenje ovog projekta.

Projekat „Energetska efikasnost u BiH“ finansira se iz kreditnih sredstava Svjetske banke, a implementator projekta je Ministarstvo za prostorno uređenje, građevinarstvo i ekologiju Republike Srpske.

Gradska dvorana u Višegradu napravljena je 2002. godine.