Počela obnova spomenika borcima Srpske

06.04.2021.

Restauracija Centralnog spomenika borcima Republike Srpske na gradskom trgu u Višegradu počela je danas, kao i radovi na uređenju oko spomen-ploče posvećene mladom heroju Vojske Srpske Spomenku Gostiću u naselju Garča.

Predsjednik Skupštine opštinske Boračke organizacije Aleksandar Savić rekao je da su postavljene mermerne ploče na ravnoj površini oko Centralnog spomenika, nakon čega će biti popločana i fontana.

„Biće urađeno stepenište i postavljena rasvjeta u bojama zastave Republike Srpske“, naveo je Savić.

Predsjednik predsjedništva Boračke organizacije Višegrad Svetozar Guzina rekao je da će biti urađena kompletna rekonstrukcija spomenika Spomenku Gostiću, a planirano je i uređenje oko spomenika.

„Izlivena je ploča, postavljena ograda, a u narednim danima planirano je da se postavi pano na kojem će biti naslikan lik Spomenka Gostića, a u pozadini će biti zastava Republike Srpske i grb opštinske Boračke organizacije“, rekao je Guzina, te dodao da će na centralnom dijelu biti postavljena spomen-ploča na mermernom stubu.

Guzina je naglasio da je ovo još jedan od pokazatelja da Boračka organizacija Višegrad i opština brinu o saborcima koji su dali živote za Republiku Srpsku.

U obnovi spomenika učestvuju Vlada Republike Srpske, opština Višegrad i preduzeće „Hidroelektrane na Drini“.

SRNA