Počela „Ljetna kreativna radionica“

02.07.2019.

U Narodnoj biblioteci „Ivo Andrić“ u Višegradu počela je „Ljetna kreativna radionica“ u okviru koje djeca imaju mogućnost da u slobodno vrijeme tokom ljetnog raspusta uče i stvaraju.

Vođa radionice Miljana Pecikoza rekla je da se ova aktivnost tradicionalno organizuje svakog ljeta i da na njoj djeca mogu da iskažu kreativnost slobodnije nego u školi, ali i da nauče nešto novo.

„Cilj radionice jeste i da djeca posjete Biblioteku i upoznaju rad ove gradske ustanove, da čitaju i dio slobodnog vremena provedu na drugačiji način nego na ulici ili u parkovima“, istakla je Pecikoza.

Pecikoza je navela da djeca kreativnost izražavaju kroz crtanje i pisanje, rad sa plastelinom i različitim vrstama bojica, te pravljenjem različitih predmeta od materijala iz prirode i domaćinstava.

Djevojčica Tamara Savić rekla je da je prvi put na ovoj radionici i izrazila očekivanje da će upoznati nove drugare i naučiti da pravi različite predmete.

„Radionica mi se jako sviđa, a nadam se da ću prije početka školske godine naučiti nešto novo što će mi kasnije koristiti“, rekla je Savićeva.

„Ljetna kreativna radionica“ trajaće do 20. avgusta, a organizator je Narodna biblioteka „Ivo Andrić“.

SRNA