Pobjeda Vučića u Višegradu

04.04.2022.

Kandidat SNS-a za predsjednika Srbije Aleksandar Vučić i lista „Zajedno možemo sve“ osvojili su ubjedljivo najviše glasova na izborima u Srbiji na biračkom mjestu u Višegradu za građane koji imaju dvojno državljanstvo.

Na ovom biračkom mjestu glasalo je 1.155 birača od 1.273 upisanih.

U trci za izbor predsjednika Vučić je dobio 1.099 glasova ili 95 odsto, Miloš Jovanović 11, Boško Obradović devet glasova, Biljana Stojković šest, Zdravko Ponoš 17 i Milica Đurđević Stamenovski tri glasa.

Kada je riječ o izborima sa Skupštinu Srbije, lista „Zajedno možemo sve“, koju predvodi Vučić, dobila je 934 glasa, lista „Premijer Srbije“, koju predvodi lider SPS-a Ivica Dačić 95, Vojislav Šešelj 19, „Marinika Tepić – ujedinjeni za pobedu Srbije“ 20, Miloš Jovanović „Nada za Srbiju“ 17, Milica Đurđević Stamenovski tri, Suverenisti šest, „Boško Obradović – Srpski pokret dveri-POKS-Miloš Paradinović-Patriotski blok za obnovu Kraljevine Srbije“ sedam, Zajedno za Vojvodinu jedan, Alterantiva za promene jedan i Ruski manjinski savez dva glasa.

U Srbiji su juče održani predsjednički, parlamentarni i lokalni izbori, na kojima su mogli da glasaju i građani Višegrada, koji imaju dvojno državljanstvo.

SRNA