Otvoreno Balkansko prvenstvo u veslanju

09.09.2022.

Balkansko prvenstvo u veslanju jedno je od najvećih sportskih događaja u ovoj godini koje je okupilo 400 učesnika i služi na čast i ponos Višegradu i Republici Srpskoj, rekao je predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković, otvarajući prvenstvo.

Višković je istakao da je Vlada Republike Srpske prepoznala važnost ovog sportskog događaja od međunarodnog značaja i sa velikim zadovoljstvom pomogla njegovu organizaciju.

„Od srca želim da Balkansko prvenstvo u veslanju postane dio bogate sportske tradicije Republike Srpske, ali i prilika za promociju Srpske, Višegrada i rijeke Drine kao turističke destinacije. Želim da se ovdje ugodno osjećate, da upoznate našu kulturu, ljude i gostoprimstvo našeg naroda i da ponesete najljepše uspomene“, poručio je Višković, otvarajući Balkansko prvenstvo na kojem učestvuju takmičari iz Srbije, BiH, Turske, Rumunije, Bugarske, Albanije, Hrvatske, Grčke i Sjeverne Makedonije.

On je učesnicima poželio mnogo uspjeha, zdravlja i sportske sreće.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević zahvalio je svima koji učestvuju u organizovanju značajne manifestacije, koja okuplja ljubitelje rijeke Drine i ovog sporta, koji ima potencijal, da raste i razvija se, na čemu će se zalagati.

„Sve što smo uradili zajedno sa Andrićgradom i profesorom Emirom Kusturicom predstavlja kompaktnu cjelinu da se Višegrad predstavi i pokaže da ima potencijal i da može organizovati značajne događaje kao što je ovaj danas i sa svojim resursima može postati značajan evropski veslački centar“, rekao je Đurević.

Predsjednik Veslačkog saveza BiH Nebojša Marković rekao je da ogromnu zahvalost duguju Vladi Republike Srpske, srpskom članu Predsjedništva BiH Miloradu Dodiku i predsjedniku Vlade Srpske Radovanu Viškoviću.

On je zahvalio i predsjedniku Organizacionog odbora Balkanskog prvenstva u veslanju Miroslavu Milovanoviću, sa timom ispred Javne ustanove „Vode Srpske“.

Marković je učesnicima poželio dobre sportske rezultate, dobro zdravlje i lijep boravak u internacionalnom veslačkom centru „Jedrina“ Višegrad.

Milovanović je zahvalio učesnicima, volonterima, sudijama, premijeru Srpske, načelniku opštine Višegrad, direktoru preduzeća „Hidroelektrane na Drini“ Nedeljku Perišiću, direktoru „Elektroprivrede Republike Srpske“ Luki Petroviću i svima koji su pomogli održavanje manifestacije.

Balkansko prvenstvo u veslanju završava se u nedjelju, 11. septembra.

SRNA