Otvorena Poljoprivredna apoteka u okviru Zadruge

05.04.2019.

U Višegradu je danas u okviru Poljoprivredne zadruge otvorena Poljoprivredna apoteka, u kojoj će lokalni poljoprivrednici moći da nabave sve što im potrebno za rad, a mogu dobiti i savjetodavne usluge.

„Nastojaćemo da omogućimo i izlazak naših agronoma na lice mjesta, da bi poljoprivrednicima objasnili šta je potrebno raditi na određenim poljoprivrednim površinama“, rekao je direktor Poljoprivredne zadruge „Višegrad“ Bojan Čabak.

Prema njegovim riječima, sve agrotehničke mjere koje su im potrebne, poljoprivrednici mogu pronaći ili naručiti u Poljoprivrednoj apoteci.

On je dodao da Poljoprivredna apoteka trenutno zapošljava jednog stalno zaposlenog agronoma i da će u narednom periodu biti zaposleno troje radnika.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević istakao je važnost ovog projekta za opštinu, te naveo da je za rad Poljoprivredne zadruge „Višegrad“ u opštinskom budžetu za ovu godinu predviđeno 20.000 KM.

On je napomenuo da opština u budžetu za podsticaj poljoprivrede godišnje izdvaja oko 100.000 KM.

„Vjerujem da će ovaj projekat uspjeti da opstane zahvaljujući ljudima koji su od početka vjerovali i imali želju da pokrenu Poljoprivrednu zadrugu, na čemu sam im veoma zahvalan“, rekao je Đurević.

SRNA