Otvorena Međunarodna likovna kolonija

24.08.2018.

U Gradskoj galeriji Višegrad večeras je otvorena Međunarodna likovna kolonija, koja je okupila dvadesetak umjetnika iz Srbije, Crne Gore i Republike Srpske, te jedan učesnik iz Kanade.

Direktor Gradske galerije Višegrad Slavko Tuševljak rekao je da očekuje da će na koloniji biti napravljena dobra djela.„Drago mi je da smo održali ovu tradiciju Likovne kolonije jer je značaj veliki. Ova manifestacija znači ne samo za Višegrad, nego i susjedne gradove“, istakao je Tuševljak.

On je dodao da su na koloniji vajari, grafičari, slikari i fotografi.

„Umjetnici će stvarati djela u Višegradskoj banji, Dobrunu, kanjonu rijeke Drine, Andrićgradu i na ćupriji“, naglasio je Tuševljak.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je ovo jedna od značajnijih manifestacija, koju podržava opština Višegrad.„Kulturu treba njegovati i pomagati i mi ćemo to nastaviti i u narednom periodu. Vjerujem da će Likovna kolonija koja počinje izroditi nova djela koja će ostati kao poklon našem gradu“, istakao je Đurević.

On je zahvalio organizatorima za dobro organizovanu Likovnu koloniju, a učesnicima poželio srećan rad.

Učesnik Jelena Božović Đorđević iz Beograda rekla je da očekuje da Višegradu ostavi lijepa djela, a da učesnicima ovdje bude lijepo.

Organizator Likovne kolonije, koja će trajati do 31. avgusta, jeste Gradska galerija Višegrad, uz pokroviteljstvo opštine i „Hidroelektrana na Drini“.

SRNA