Otvorena izložba Udruženja „Moj prijatelj“

12.04.2017.

Udruženje osoba sa poteškoćama u razvoju „Moj prijatelj“ iz Višegrada organizovalo je danas humanitarnu izložbu povodom Vaksrsa na kojoj su posjetioci mogli da doniraju novac i na taj način daju doprinos za dalji rad ovog udruženja koje broji 18 članova.

Predsjednik Udruženja „Moj prijatelj“ Dragana Antić rekla je novinarima da je izložba organizovana povodom predstojećeg praznika Vaskrsa, sa ciljem da bude predstavljena kreativna strana članova udruženja.

„Djeca i njihovi roditelji su bojili jaja. Želimo da dođu svi i vide koliko su naša djeca i njihovi roditelji kreativni“, dodala je Antićeva.

Ona je istakla da je izložba svojevrsna poruka da su svi ravnopravni i da Udruženje kroz kreativne radionice promoviše život osoba sa invaliditetom, kao i osoba sa poteškoćama u razvoju.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da je opština obezbjedila prostorije za rad i okupljanje članove Udruženja „Moj prijatelj“.

„Nastojimo da pomognemo u skladu sa mogućnostima, a najveća podrška koju pružamo je da pokažemo da pratimo rad vrijedne djece i njihovih roditelja“, istakao je Đurević.

SRNA