Otvorena izložba slika Tijane Joksimović

26.04.2024.

U Gradskoj galeriji Višegrad večeras je otvorena izložba slika „Akvatorija“, čiji je autor akademski slikar Tijana Joksimović.

Joksimovićeva je rekla novinarima da je u svom gradu otvorila prvu samostalnu izložbu, nakon brojnih grupnih, istakavši da je riječ o djelima koja predstavljaju dio, ali i nastavak istraživanja započetih na master studiju.

„U tim istraživanjima centralno mjesto zauzima priroda i njene boje koje se oslikavaju na površini vode“, navela je Joksimovićeva.

Tehnički organizator Gradske galerije Maja Šiniković istakla je da je riječ o mladoj osobi, te da, imajući u vidu da živi u gradu na dvije rijeke i da je akademsko zvanje stekla u prelijepom Trebinju, nije ni čudo što je njen motiv voda.

Direktor Gradske galerije Višegrad Nataša Đurić rekla je da poslije ove slijede brojne izložbe, kao i tradicionalna avgustovska likovna kolonija.

Tijana Joksimović je 2022. godine završila osnovne studije, smjer slikarstvo, na Akademiji likovnih umjetnosti u Trebinju, gdje je 2023. godine završila i drugi ciklus studija.

SRNA