Otvoren festival pozorišta „Višegrad fest“

12.05.2017.

U Višegradu je večeras otvoren Festival pozorišta „Višegrad Fest“ u okviru kojeg će do 19. maja biće izvedeno 12 predstava pozorišta iz BiH, Srbije i Slovenije.

Direktor Festivala Novica Bogdanović rekao je novinarima da je ovo jedan od načina da se pokaže kako se u malom mjestu može organizovati dobar pozorišni festival.

„Imamo podršku lokalne vlasti koja je prepoznala potrebu da u našem gradu postoji ovakva kulturna manifestacija“, naveo je Bogdanović.

On je istakao da je nakon večerašnjeg otvaranja Festivala odigrana predstava „Pravda za Gulivera“ u izvođenju članova „Dis pozorišta“ iz Banjaluke.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević, koji je proglasio otvorenim „Višegrad fest“, kaže da ovaj prostor predstavlja podneblje bogatog kulturnog nasljeđa koje ima dobru kulturnu perspektivu.

„Vrijedni stvaraoci kreiraju kulturni mozaik koji je srodan savremenim i svjetskim vrijednostima i kretanjima u ovoj oblasti“, rekao je Đurević.

Predsjednik Srpskog prosvjetnog i kulturnog društva /SPKD/ „Prosvjeta“ Višegrad Danka Mitrović navela je „Višegrad fest“ prilika da se kulturni radnici okupe oko jedne ideje i urade nešto dobro i kvalitetno.

Pokrovitelj Festivala je opština Višegrad, a organizatori „Dis pozorište“ iz Banjaluke, SPKD „Prosvjeta“ i Andrićgrad.

SRNA