Otvoren Društveni centar za rad mjesnih zajednica i nevladinih organizacija

29.05.2023.

U prostorijama Srednjoškolskog centra „Ivo Andrić“ u Višegradu danas je otvoren Društveni centar namijenjen za rad mjesnih zajednica i nevladinih organizacija.

Društveni centar otvoren je u okviru projekta „Jačanje i uloga mjesnih zajednica u BiH“ koji sprovodi UNDP u saradnji sa opštinom Višegrad, te vladama Švajcarske i Švedske.

Ovom prilikom predsjednicima pet mjesnih zajednica sa područja opštine Višegrad uručena je računarska oprema uz pomoć koje će biti unaprijeđen rad kancelarija u ovim zajednicama.

Rukovodilac projekta Naser Nalić rekao je da projekat sada ulazi u drugu fazu i da je u narednom periodu planirano nekoliko manjih infrastrukturnih projekata koji će biti realizovani u pet mjesnih zajednica na područuju Višegrada.

On je naveo da se projekat sprovodi u 41 lokalnoj zajednici u BiH, odnosno u 199 mjesnih zajednica.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević istakao je značaj funkcionisanja mjesnih zajednica za ovu opštinu.

„Građani se sve više uključuju u rad mjesnih zajednica, a ove godine drugi put smo sproveli izbore za njihove predsjednike. Ove godine u planu je da se u svakoj od pet mjesnih zajednica realizuje po jedan infrastrukturni projekat, bilo da je riječ o uređenju kancelarija, izgradnji dječijih igrališta ili pristupnih puteva“, rekao je Đurević.

Predsjednik mjesne zajednice Crnča Miljan Babić rekao je da će u ovoj mjesnoj zajednici biti uređena kancelarija sa svom potrebnom opremom za rad.

„Rekonstrukcijom kancelarije u našoj mjesnoj zajednici još više ćemo biti na usluzi građanima“, dodao je Babić.

Predsjednik mjesne zajednice Centar dva Željko Milisavljević zahvalio je za uručenu opremu i istakao da će ona umnogome poboljšati i unaprijediti rad.

On je najavio da će ove godine biti izgrađeno dječije igralište u naselju Glavica.

Za realizaciju aktivnosti na području Višegrada u okviru projekta „Jačanje uloge mjesnih zajednica u BiH“ izdvojeno je 170.000 KM, od čega 100.000 KM sredstva UNDP-a i 70.000 KM opštine Višegrad.

SRNA