Otvoren „Božićni turnir u malom fudbalu“

26.12.2022.

Revijalnom utakmicom između veterana Fudbalskog kluba „Partizan“ i višegradske „Drine HE“ koja je završena pobjedom Beograđana 4:3 večeras je u Višegradu otvoren „Božićni turnir u malom fudbalu“ na kojem učestvuje 16 ekipa iz BiH.

Načelnik Mladen Đurević, koji je i otvorio turnir, izrazio je zadovoljstvo što je ova tradicionalna sportska manifestacija, 27. po redu, okupila velike profesionalce iz svijeta sporta, a samim tim i brojnu publiku.

„Bilo je lijepo vidjeti i druge učesnike koji su svojim nastupom upotpunili Božićni turnir, a siguran sam da su svi uživali u koreografiji djece iz obdaništa `Neven` i KUD-a `Kralj Petar Ujedinitelj`“, rekao je Đurević.

On je zahvalio donatorima i organizatorima turnira i pozvao sve Višegrađane da dođu u Sportsku dvoranu i podrže ovaj događaj.

Član Organizacionog odbora turnira Jadranko Janjić rekao je da je ovo veliki dan za Višegrad i sve ljubitelje sporta.

„Sutra kreće takmičarski dio ove sportske manifestacije i pozivam sve sugrađane da od 17.00 časova budu dio `Božićnog turnira`“, istakao je Janjić i napomenuo da će tokom trajanja turnira biti dodijeljene i nagrade za publiku.

Darko Tešević, veteran FK „Partizan“, koji igra na poziciji veznog igrača, rekao je da će iz Višegrada ponijeti najljepše utiske.

„Pohvalio bih organizaciju turnira i nadam se da ovo neće biti posljednje gostovanje u ovom gradu“, poručio je Tešević.

Prvi pogodak za domaću „Drinu HE“ postigao je veteran ovog kluba Milovan Marković, koji je istakao da je čast igrati protiv ekipe „Partizana“, te izrazio zadovoljstvo na prilici da ugoste ovakav tim.

„Božićni turnir u malom fudbalu“ trajaće do 5. januara.

SRNA