Otkriveno spomen – obilježje i otvorena ulica davaocima krvi

30.06.2017.

U naselju Garča u Višegradu danas je otkriveno spomen-obilježje i otvorena ulica posvećena dobrovoljnim davaocima krvi.

Sekretar Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi Hidroelektrane Višegrad Milisav Vasić rekao je novinarima da se osjeća ponosno jer je Višegrad dobio ulicu kakvu zaslužuje, jedinu sa takvim nazivom u Srbiji i BiH.

„Zahvaljujući načelniku opštine i odbornicima imamo ulicu sa ovakvim nazivom, a Aktiv Hidroelektrane izgradio je spomen-obilježje sa porukom `Darujmo krv, uljepšajmo sebi dan, a drugome spasimo život`“, istakao je Vasić.

On je naglasio da je Aktiv dobrovoljnih davalaca krvi danas organizovao akciju darivanja krvi na kojoj je prikupljeno 45 doza ove dragocjene tečnosti.

„Sarađujemo sa prijateljima iz Republike Srpske i Srbije i odziv je izuzetno veliki“, dodao je Vasić.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević izrazio je zadovoljstvo što je Višegrad jedini u Republici Srpskoj dobio Ulicu dobrovoljnih davalaca krvi.

„Višegrad postaje prepoznatljiv i po humanim djelima i dobrovoljni davaoci moraju da imaju veliku pažnju od strane svih nas“, kaže Đurević.

Jovica Šormaz iz preduzeća „Elektrokrajina“ Banjaluka rekao je da je sa kolegama došao da podrži ovu akciju.

„Drago mi je što prisustvujemo svečanosti otvaranja ulice. Počastvovani smo jer dobrovoljni davaoci daju dio sebe da bi pomogli drugima“, naveo je Šormaz.

SRNA