Osnovna škola „Vuk Karadžić“ obilježila školsku slavu

27.01.2018.

Osnovna škola „Vuk Karadžić“ u Višegradu obilježila je krsnu slavu Svetog Savu kulturno-umjetničkim programom.
Direktor škole Momir Radojčić rekao je da je školska godina počela veoma dobro realizacijom niza projekata, a najveći se odnosi na pomoć japanske Vlade čija je vrijednost 140.000 KM.

„Planirali smo zamijeniti stolariju, uređenje fasase i grijanje u fiskulturnim salama“, istakao je Radojčić, te je zahvalio i opštini Višegrad, koja je velikim dijelom pomogla u nekoliko različitih projekata.

Prema njegovim riječima, opština je u područnim školama finansirala uređenje učionica, a nabavljene su nove školske table u svim učionicama.

Pedagog Tanja Novaković rekla je da su u programu zastupljeni recitatori, članovi dramske sekcije, folklorne sekcije, horova, ritmike i igre, te da su učenici na najbolji način predstavili značaj Svetog Save.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević čestitao je školsku slavu Svetog Savu svim učenicima i nastavnicima, te istakao značaj Svetog Save.

Jerej Savo Trivković podsjetio je da je Sveti Sava pomirio zavađenu braću i da je za nauk svima da se izmire među sobom i sa bližnjima.

SRNA