Opštinski Štab dobro funkcioniše, u cilju zdravlja građana

13.04.2020.

Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je da se opštinski Štab za vanredne situacije svakodnevno sastaje, da veoma dobro funkcioniše, donose ispravne odluke i preporuke, a sve u cilju čuvanja zdravlja naših sugrađana.

„Bliži nam se i Vaskrs, u razgovorima smo sa sveštenstvom Crkvene opštine, biće skromno obilježeno uz sve preporuke i mjere kao što su nošenje maski, rukavica, rastojanje. Vjerujem da ćemo ove praznike provesti u miru i blagostanju sa svojim najmilijima“, istakao je Đurević.

On je naglasio da u Višegradu nema ni jednog zaraženog virusom korona, a da su mnogi od njih  napustili kućnu izolaciju.

„Primjetno je na ulicama da se ljudi uglavnom pridržavaju mjera. Apelujemo na sve one koji još uvijek nisu shvatili ozbiljnost ovog problema da se pridržavaju preporuka i republičkog i opštinskog kriznog štaba. Nadamo se da će uz poštovanje svih ovih mjera koje smo donosili u prethodnih mjesec dana, doći do perioda kada će sve ove mjere početi polako da se povlače, a potrebno je da građani budu strpljivi“, dodao je Đurević.

Narodni poslanik Pero Petrović rekao je da je  ispoštovao preporuku za izolaciju i da smatra da bi svi trebali biti odgovorni i poštovati odluke organa koji donose takve odluke.

„Ispoštovao sam odluku Opštinskog štaba i smatram da bi svi građani Višegrada i Republike Srpske trebali da ispoštuju te odluke. Štab je i imenovan da bi donosio odluke koje su u interesu svih nas. Sama činjenica da u Višegradu nema nijedan zaraženi virusom korona, govori da su te mjere opravdane i da se moramo ponašati u skladu sa tim“, istakao je Petrović.

Opštinski Štab za vanredne situacije istakao je na današnjem sastanku da će Civilna zaštita pomoći pri obezbjeđenju objekata ispred apoteke, banaka i pošte utorkom i petkom, kako bi se bolje regulisao red građana.

Štab je naveo da će igrališta u gradu biti zatvorena zbog povećanog broja ljudi, koja su primjećena na ovim mjestima.

Prema današnjim informacijama 58 osoba se nalazi u kućnoj izolaciji, devet lica je u karantinu lokalne zajednice, a 306 je napustilo kućni nadzor.