Opštinska Turistička organizacija na Sajmu turizma u Banjaluci

17.04.2019.

Turistička organizacija Višegrad predstaviće se na Sajmu turizma u Banjaluci, koji počinje sutra, a završava se u subotu, 20. aprila.

Direktor Turističke organizacije Višegrad Olivera Todorović rekla je da je ovogodišnji Sajam turizma u Banjaluci mjesto gdje opština Višegrad i višegradska Turistička organizacija sa svim turističkim subjektima, hotelom „Višegrad“ i banjom „Vilina vlas“ imaju mjesto i razlog da se predstave.

„Proteklih godina u Višegrad je dolazio veliki broj đačkih ekskurzija, što nam daje obavezu da na tržištu zapadnog dijela Republike Srpske budemo prisutni i pokažemo da Višegrad iz godine u godinu napreduje u proširenju turističkih sadržaja i želi da predstavi turistima raznovrsniju ponudu, kako bi ostali duže od jednog dana“, istakla je Todorovićeva.

Ona je dodala da Višegrad raspolaže sa oko 600 kreveta koji su na raspolaganju turistima.

Todorovićeva smatra da će ova promocija Višegrada na banjalučkom Sajmu uroditi plodom i da će građani iz Republike Srpske Višegrad vidjeti kao poželjnu destinaciju u koju će dolaziti.

„Ove godine, Sajam je organizovan po novoj koncepciji, a traje od 18. do 20. aprila i ima brojne sadržaje. Ostvarićemo kontakte, prvenstveno sa vinarijama iz Laktaša i iz zapadnog dijela Srpske, kao i sa proizvođačima sira i trapista, jer ove godine u avgustu planiramo jednu manifestaciju, a ti kontakti će nam trebati“, dodala je Todorovićeva.

Ona je podsjetila da se Turistička organizacija Višegrad predstavila na Sajmu u Beogradu, a krajem godine će i na Sajmu seoskog turizma u Kragujevcu.

„Ove godine smo bili i na nekoliko svjetskih sajmova, a sa našim brošurama na četiri svjetska jezika – kineskom, ruskom, njemačkom i engleskom, planiramo da posjetimo i neke od sajmova u tim zemljama odakle očekujemo i turiste“, rekla je Todorovićeva.

SRNA