Opštinska administracija od danas radi u novim prostorijama

04.05.2017.

Opštinska uprava Višegrad od danas radi u novim prostorijama Gradske kuće u Andrićgradu.
Načelnik opštine Višegrad Mladen Đurević rekao je Srni da se opštinska administracija, pet godina nakon izgradnje, uselila u moderan i lijep objekat koji ima mnoge prednosti.

„Jedna od prednosti je info-pult na kome građani na jednom mjestu mogu dobiti obrasce i savjete“, kaže Đurević.

On ističe da opštinska administracija nastavlja da radi i da se sve što je obećano polako ispunjava.

„Ide teško, jer smo naslijedili velike probleme i deficit u budžetu, ali zajedničkim snagama i domaćinskim poslovanjem opštinu popravićemo trenutno stanje, što građani Višegrada od nas i očekuju“, naglašava Đurević.

On ističe da su uvedeni čitači kartica, video-nadzor, akreditacije i uniforma za službenike na pisarnici.

Đurević je najavio da će danas biti organizovan prijem za najuspješnije učenike Srednje škole „Ivo Andrić“ iz Višegrada kako bi rad u novim prostorijama započeli sa mladim i uspješnim ljudima.

On je pozvao sve građane da danas od 18.00 do 20.00 časova posjete nove opštinske prostorije.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za finansije Njegoš Tanasković izrazio je nadu da će građani od danas na brži i lakši način doći do potrebnih informacija.

On je izrazio očekivanje da luksuz u novoj zgradu neće uspavati zaposlene, već da će im dati dodatni podsticaj da Višegrad učine boljim.

Načelnik opštinskog Odjeljenja za prostorno uređenje i stambeno-komunalne poslove Aleksandar Đukanović rekao je da se uslovi u staroj i novoj zgradi opštine ne mogu porediti.

„Građani na info-pultovima u novoj zgradi na jednom mjestu mogu da dobiju sve potrebne informacije“, rekao je Đukanović.

On kaže da je objekat u skladu sa ranije zaključenim ugovorima i pozitivnim zakonskim propisima prenesen u posjed i vlasništvo opštine Višegrad.

„Obavljen je tehnički pregled nove zgrade i izdata je upotrebna dozvola“, dodao je Đukanović.

SRNA