Opština ispunila obaveze prema zaposlenima

16.10.2020.

Opština Višegrad ispunila je sve obaveze prema zaposlenima u opštinskoj administraciji, rečeno je na današnjem sastanku načelnika opštine Mladena Đurevića i predstavnika Saveza sindikata Republike Srpske.

Đurević je, nakon sastanka kojem je prisustvovala i predsjednik Saveza sindikata Srpske Ranka Mišić, rekao novinarima da je opština uspjela da izmiri sva dugovanja prema radnicima u opštinskoj administraciji, što je, kako je ocijenio, najveći uspjeh.

On je naveo da će prava radnika biti zaštićena i u narednom periodu i da neće dozvoliti da zaposleni ostanu bez posla.

Mišićeva je rekla da opština nema više dugovanja prema radnicima zaposlenim u lokalnoj samoupravi, a da ostaje da bude isplaćena još jedna plata koja se duguje zaposlenim u ustanovama koje se finansiraju iz opštinskog budžeta, što bi trebalo da bude završeno do kraja godine.

Ona je navela da Višegrad ima podršku Vlade Republike Srpske, a da bi podrška trebalo i da stigne od Savjeta ministara, jer je ovo grad koji obećava i koji ima resurse.

Predsjednik Sindikata lokalne samouprave, uprave i javnih službi Republike Srpske Branko Zelenović rekao je da je bitno da su radnici zadovoljni, da nema dugovanja i da načelnik Višegrada „uspjeva da se izbori sa svim nedaćama“.

SRNA