Opština će raditi na zapošljavanju bar jednog člana porodice

08.12.2022.

Opština Višegrad će u narednom periodu, u saradnji sa relevantnim preduzećima i ustanovama, raditi na zapošljavanju bar jednog člana u 12 porodica iz Udruženja „Četiri i više“ u kojima nijedan roditelj nije zaposlen, rečeno je na sastanku predstavnika ovog udruženja sa načelnikom višegradske opštine Mladenom Đurevićem.

„U Udruženju imamo 11 porodica u kojima su zaposlena oba roditelja, a 34 porodice u kojima radi samo jedan roditelj“, naveo je Đurević i naglasio da će pokrenuti inicijativu kojom bi bilo omogućeno zapošljavanje bar jednog člana iz višečlanih porodica.

On je rekao da je razgovarano i o tome da se djeci iz ovih porodica omogući besplatan boravak u obdaništu „Neven“.

„Raduje nas da u našoj opštini postoji ovakvo udruženje, a naša lokalna zajednica će uvijek iznaći način da olakša život višečlanim porodicama“, istakao je Đurević.

Potpredsjednik višegradskog Udruženja „Četiri i više“ Nataša Mirković istakla je dobru saradnju sa načelnikom ove lokalne zajednice, te napomenula da je opština Višegrad rebalanskom budžeta za ovu godinu povećala sredstva za Udruženje sa 8.000 KM na 10.000 KM.

Ona je izjavila da Udruženje broji 57 porodica, te da najmlađe dijete ima 18 mjeseci, navodeći da finansijsku raspodjelu sredstava vrše najčešće tokom praznika i početka školske godine, kada je pomoć najpotrebnija.

„Na proljeće smo planirali sastanak sa predstavnicima republičkog i opštinskih udruženja sa četvoro i više djece radi promocije višečlanih porodica, ali i našeg grada“, rekla je Mirkovićeva.

SRNA